Het leek er even op dat Netflix zich ging wagen aan gaming, met de aankondiging dat Minecraft: Story Mode naar de streaming dienst komt. Story Mode is een vijfdelige interactieve serie waarbij je als kijker dus invloed kunt uitoefenen op hoe het verhaal verder verloopt door op bepaalde punten te kiezen wat er moet gaan gebeuren. Dat concept leent zich uiteraard heel goed voor Netflix, want je hebt altijd wel iets bij de hand om de interactie met het scherm te kunnen doen, of het nu een afstandsbediening of een vinger is.

Dat is niet alleen een leuke titel voor Netflix om te hebben, maar het zou ook iets kunnen betekenen voor de toekomst van de business van Netflix. Worden dit soort interactieve dingen uitgebouwd? Gaat Netflix binnenkort ook games streamen? Helemaal niet aan de orde, zo blijkt uit een reactie van Netflix op het nieuws. Tegen Techradar zeggen ze dat ze “geen plannen hebben om richting gaming te gaan. Games worden wel steeds cinematischer, maar we zien dit alleen als een interactieve manier van verhalen vertellen op onze service.”

Powered by WPeMatico