De spelers zijn niet blij en dat is een understatement. Sinds twee dagen geleden tijdens de E3 aangekondigd werd door Nintendo dat waanzinnig populair schietspel Fortnite ook per direct beschikbaar was op de Nintendo Switch beschikbaar was zijn er al meer dan twee miljoen exemplaren van de game gedownload. Er zat echter een vervelende verrassing te wachten op spelers die een Switch Ă©n een Playstation 4 hebben.

Sony heeft het namelijk onmogelijk gemaakt om een account die ook op de PS4 gebruikt wordt te gebruiken op de Switch. Dit geldt trouwens ook voor de Xbox One. Nou is Fortnite gratis, maar als je een account hebt met daarop aangeschafte of verdiende extra’s zijn die allemaal niet te gebruiken en moet je een volledig nieuwe account aanmaken, alleen om op de Switch te kunnen spelen. Da’s verdomde irritant, maar Nintendo liet onmiddellijk weten dat het niet aan hen lag.

Of het nu Fortnite of een andere game is die cross-platform play ondersteunt, als ontwikkelaars dat graag willen, werken we daar aan mee. Wat concurrenten doen is hun keuze. We geloven dat ontwikkelaar- en fan-vriendelijke beslissingen het beste zijn voor games.

– Reggie Fils-Aime, President Nintendo of America

Powered by WPeMatico