Er komen steeds nieuwe laagdrempelige gadgets en producten op de markt die de gezondheid van mensen in kaart kunnen brengen. Met Fitbit kun je bijvoorbeeld een hoop statistieken zien over je bewegingspatroon. Of een tandenborstel die je kunt verbinden met je telefoon om te zien of je goed poetst en geen plekken overslaat. En je slaappatroon? Die kan natuurlijk ook inzichtelijk worden, bijvoorbeeld met beddit, een band die je op je bed kunt bevestigen.

Nu zijn er ook sokken die directe informatie kunnen geven aan de fysiotherapeut over bewegingen van het onderlichaam. Deze SoPhy (Socks for Physiotherapy) sokken bevatten sensors die inzicht geven in de gewichtsverdeling, enkelbewegingen en de stand van de voeten. De data afkomstig van de sokken, zijn direct zichtbaar voor de fysiotherapeut in een video.

Behandeling met slimme sokken

Er bestaan al video-behandelingen, maar voor fysiotherapeuten is het soms een uitdaging om subtiele bewegingen altijd te zien in deze video’s op afstand. De camerastand moet dan precies goed zijn. Daarom

werden de SoPhy sokken ontwikkeld, die naast alleen het observeren van een patiënt in een video, ook een schematische weergave opleveren van beweging van het onderlichaam.

new-SoPhy-interface-1024x575

Powered by WPeMatico