In 2019 bestaat Mini 60 jaar, het Britse icon en tevens een van de meest iconische automerken in de geschiedenis. De eerste Mini werd in 1959 op een servetje ontworpen door Sir Alec Issigonis (van Griekse afkomst). Opdracht was een auto te ontwerpen die zuinig, compact en goedkoop was én plaats bood aan vier personen. Dat laatste blijft overigens zeker voor Nederlanders (en Scandinaviërs) een uitdaging. Onze gemiddelde lichaamslengte matched niet echt met de afmetingen die Alec in gedachte heeft gehad. Niet dat dat ooit van invloed lijkt te zijn geweest op z’n populariteit. De huidige generatie Mini’s zijn wat dat betreft grote auto’s als je deze naast de klassieke modellen ziet staan.

Maar laten we eerlijk zijn, er lopen genoeg Minifans rond die hardop jammeren omdat sinds 2003 het merk eigendom werd van het Duitse BMW en dan ook nog eens in Nederland wordt geproduceerd. Het zal waarschijnlijk vloeken zijn voor deze fans van het Britse merk, maar wij denken echt dat na de overname het merk er alleen maar beter van is geworden.

Mini_Cooper_S_2018
De 2018 editie van de Mini Cooper S

Powered by WPeMatico