Op veel plekken hangen camera’s tegenwoordig, die alles vastleggen. Overal worden we in de gaten gehouden en van veel plekken zijn camerabeelden beschikbaar. Aan de Purdue University hebben onderzoekers camera’s nog een stap verder gebracht: camera’s die kunnen communiceren.

Dit camerasysteem heet PHADE, waarbij camera’s kunnen communiceren met de smartphone. Deze communicatie verloopt via bewegingspatronen, in plaats van door een IP-adres. Hackers kunnen hierdoor niet de fysieke locatie van personen achterhalen.

Hoe werkt het?

De camera kan live individuele bewegingspatronen van voetgangers volgen. Op basis van de plaats waar de voetganger is, kan er vanuit de camera informatie worden gestuurd die verbonden is met de plaats van beweging. Als de telefoon van de voetganger dan dezelfde plaats van beweging identificeert als de camera, wordt de informatie ontvangen op de telefoon.

Camera-PHADE
© Purdue University

Powered by WPeMatico