Het WK Voetbal is gisteren van start gegaan. Gelijk met een klinkende 5-0 overwinning voor gastland Rusland. De komende 4 weken staan dan op veel plekken ook volledig in het teken van dit wereldkampioenschap!

Vrouwenvoetbal

Een mooi moment, aldus Twitter, om de allereerste emoji voor vrouwenvoetbal uit te brengen. Het doel hiermee is aandacht te genereren voor de toenemende invloed van vrouwen in en rondom de voetbalindustrie. De emoji – een vrouw met voetbal in de linkerhand – wordt geactiveerd door het gebruik van de hashtag #WomeninFootball.

#WhatIf

De emoji is gelanceerd als onderdeel van de #WhatIf campagne van het Britse Women in Football. In deze campagne benoemen bedrijven, beroemdheden en andere liefhebbers manieren waarop de positie van meisjes en vrouwen in het voetbal verbeterd kan worden.

Twitter beloofde om een unieke emoji te creĆ«ren om Women in Football te vieren. We zijn blij dat ze zo snel de daad bij het woord hebben gevoegd en van hun belofte realiteit hebben gemaakt,” aldus WiF voorzitter Anna Kessel. “De zichtbaarheid van meisjes en vrouwen verbeteren is de sleutel tot succes en een emoji is een simpele maar effectieve manier om dit te doen.

Powered by WPeMatico