We dachten even dat het creepen tot het verleden zou gaan horen toen Instagram in februari aankondigde waarschuwingen te gaan geven als iemand in de app een screenshot maakte van je Story. Nu blijkt echter gek genoeg dat de test waarbij die functie werd aangezet is stopgezet, en dat de functie niet breed uitgerold gaat worden.

De waarschuwing bij het screenshotten van direct messages op Instagram blijven wel bestaan, want die waren er al voordat deze test van start ging. Helaas wilde Instagram niet ingaan op de vraag waarom de functie er niet is gekomen, dus we zullen moeten gissen. Wellicht dat de test stopgezet is omdat er toch best nog een hoop manieren waren om de beveiliging te omzeilen, zoals bijvoorbeeld je telefoon in vliegtuigmodus zetten of gewoon een screenshot maken vanuit de webversie van Instagram.

Powered by WPeMatico