De Rubik’s kubus is voor velen een verschrikking die leidt tot torenhoge frustraties. Denk je dat je de kubus bijna hebt opgelost, blijkt dat gele blokje nog bij het blauwe vlak te zitten. De enige optie? Alles weer helemaal veranderen en van vooraf aan beginnen. Toch is de Rubik’s kubus een van de meest verkochte spellen wereldwijd, dus aan populariteit geen gebrek.

Digitale kubus

Kan het misschien iets makkelijker zijn om de kubus op te lossen? Ja dat kan zeker, dacht Kickstarter, die de GoCube op de markt heeft gebracht. De GoCube is een Rubik’s kubus, maar dan in een modern jasje. De kubus heeft Bluetooth verbinding en is aangesloten op een app. Op je telefoon zie je dan een recreatie van de kubus, waar je de zetten kunt zien en bijhouden. Het systeem houdt alle bewegingen bij en slaat die op. Dit helpt je om de kubus te ‘ontleden’ en om je vaardigheden in het oplossen van de kubus te verbeteren. In de app is ook je progressie te zien en andere statistieken, zoals hoe snel je de kubus draait. Stap-voor-stap-tutorials zijn ook beschikbaar in de app.

Kubus-app

Powered by WPeMatico