Head up display (HUD) is een techniek waarmee informatie geprojecteerd wordt rechtstreeks in het gezichtsveld, in plaats van op een dashboard. Deze techniek wordt bijvoorbeeld in vliegtuigen gebruikt. De piloot ziet dan alle informatie voor zich. Ook in de auto kun je, met de Hudway app, bijvoorbeeld de huidige snelheid in de voorruit zien. Dit zou veiliger zijn dan steeds naar beneden te moeten kijken tijdens het rijden.

Hudway Sight

De HUD techniek wordt ook toegepast in speciale helmen. Als uitbreiding hiervan, komt Hudway met Hudway Sight. Dit systeem kan op iedere helm bevestigd worden. Het bestaat uit twee delen. Een lens kan vastgemaakt worden aan de voorkant van de helm. Aan de achterkant van de helm kan een onderdeel worden bevestigd dat informatie vanuit je smartphone doorzet naar de lens. Een kleine projector in de lens projecteert de informatie vervolgens op de lens. Ook in de felle zon is het leesbaar, want de helderheid past zich automatisch aan de omgeving aan door een lichtsensor.

HUDWAYSight_render_04

Powered by WPeMatico