Facebook lanceert het onderdeel ‘bloeddonatie’ voor mensen in Bangladesh, India en Pakistan. Zij kunnen dan zien waar ze in de buurt bloed kunnen doneren. Facebook gebruikers kunnen zich ook inschrijven om bloeddonor te worden. Als er dan ergens in de buurt een bloeddonor nodig is, krijgen ze een melding.

Bloeddonaties op Facebook

Inmiddels hebben al ruim elf miljoen mensen zich op Facebook aangemeld als bloeddonor. Er zijn al duizenden donaties geweest door Facebook. De reden dat Facebook een overzicht heeft gemaakt van punten waar mensen bloed kunnen doneren, is dat mensen vaak niet weten waar en wanneer ze kunnen doneren. Via ‘bloeddonatie’ op Facebook zien mensen waar ze in hun stad kunnen doneren. Dit kunnen centra zijn, maar ook aanvragen van organisaties.

facebook-donatie

Powered by WPeMatico