Voor doven en slechthorenden is het moeilijk en soms helemaal niet mogelijk om deel te nemen aan gesprekken. Achtergrondlawaai kan het nog lastiger maken voor slechthorenden om sprekers te verstaan.

SpeakSee wil dat doven en slechthorenden deel kunnen nemen aan gesprekken. Dit bestaat uit een set draagbare microfoontjes en een app die spraak omzet in geschreven tekst, op smartphone of tablet. Vergaderingen, lezingen en telefoneren zijn bijvoorbeeld mogelijk met SpeakSee. Het kan een aanvulling zijn op een hoortoestel of cochleair implantaat.

Hoe werkt SpeakSee?

De gebruiker kan de app van SpeakSee downloaden. De sprekers krijgen microfoons. Elke microfoon heeft een eigen kleur. De spraak in elke microfoon wordt omgezet naar geschreven tekst. De tekst verschijnt op de app die de dove of slechthorende op een smartphone of tablet heeft gedownload.

SpeakSee

Powered by WPeMatico