Ford richt zich naast auto’s en chauffeurs ook op passagiers en andere weggebruikers. Ford kwam laatst nog met een slimme autoruit voor blinde passagiers. Met aanrakingen kunnen blinden of slechtzienden dan toch het landschap ervaren wat aan de auto voorbij raast. Nu richt Ford de ogen op de fietsers. Nee, geen high class ultramoderne elektrische fiets. En ook geen supersonisch fietsenrek voor op de auto. Wel een fietsjas.

Fietsjas Ford

De fietsjas bedacht door Ford is niet zomaar een jas. Met deze jas kunnen fietsers navigeren en de richting aangeven. In de mouwen van de jas zitten lampjes die oplichten als de fietser naar links of rechts gaat. Aan de achterkant zitten de ‘remlichten’, een strook op de jas die rood licht geeft als de fietser remt. De jas is draadloos verbonden met een gratis navigatie-app, die de mouw laten trillen bij de kant die de fietser op moet. De minst drukke route met zo weinig mogelijk kruispunten wordt gekozen door de app.

Ford-jas

Powered by WPeMatico