De geruchten waren dus waar: Instagram kondigde vandaag IGTV aan, oftewel Instagram TV. De service laat bepaalde Instagram creators video’s uploaden met een lengte tot 60 minuten. Als Instagram-pleb mag je zelf maximaal tien minuten vullen met video, dus beduidend minder. IGTV zal te bekijken zijn in de reguliere Instagram-app via een hub, maar er komt ook een aparte IGTV app die alleen bedoeld is om de video’s in te bekijken.

Er zullen in eerste instantie geen advertenties te zien zijn op IGTV, want eerst moet er engagement opgebouwd worden met de kids. Die startperiode kan echter niet heel lang duren, want al die creators moeten ook geld verdienen en zonder revenue share op de advertenties gaat dat niet. Als je lange video’s moet gaan maken gaat daar heel veel tijd in zitten, dus óf Instagram gaat wat grote namen uit eigen zak betalen om content te maken, of de advertenties komen er heel snel aan. Instagram is in elk geval niet van plan om originele content te gaan inkopen, dus verwacht geen comedy specials of andere serie-achtige zaken.

igtv-voorbeeld

Powered by WPeMatico