De Volvo Ocean Race wordt al meer dan tien jaar gehouden, maar dit jaar is het eerste jaar dat de finish in Nederland ligt. Den Haag is het toneel voor een zinderende finish. Drie topteams hebben een gelijk aantal punten en met nog maar vier dagen te gaan in de laatste etappe van Götenborg naar Scheveningen is de race dit jaar bijzonder spannend.

Team Brunel, MAPFRE en het Dongfeng Race Team hebben allemaal precies even veel punten, dus het enige dat telt is wie er nu als snelste van Gotherburg naar Scheveningen vaart. De andere vier teams kunnen de top drie niet meer inhalen, dus het gaat er nu echt om. We hopen natuurlijk dat Team Brunel het gaat winnen, want daar staat Bouwe Bekking uit Nederland aan het roer. Als ‘ie weet te winnen met zijn team is dat wel historisch, want deze route is de langste die de Volvo Ocean Race ooit heeft gehad.

Powered by WPeMatico