Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met artificial intelligence (AI). Van digitale assistenten tot chatbots, de ontwikkelingen gaan razendsnel. Onderzoekers buigen zich nu over een nieuwe toepassing van AI.

Wilde dieren op de foto

Onderzoekers van de universiteit van Wyoming ontwikkelen AI waarmee wilde dieren geïdentificeerd en geteld kunnen worden. Knap staaltje techniek zit hierachter. Artificial intelligence is pas écht intelligent als het minstens kan wat mensen ook kunnen. Daarom hebben de onderzoekers de prestaties van AI vergeleken met hoe goed mensen de dieren konden identificeren.

Er zijn 3.2 miljoen foto’s van wilde dieren in Tanzania gemaakt met verborgen camera’s die reageren op beweging. Deze foto’s zijn gemaakt voor het project Snapshot Serengeti, waarbij foto’s van wilde dieren in hun natuurlijke habitat door burgers worden geclassificeerd. Zo’n 50.000 vrijwilligers hebben de afgelopen jaren de foto’s van de dieren gelabeld.

Powered by WPeMatico