Gisteravond heeft het robot-voetbalteam van de TU/e de wereldtitel behaald. Team Tech United won met 1-0 van team Cambada uit Portugal door een winnende goal van (dit verzinnen we niet) Van Perslucht. Het is niet de eerste keer dat het team van de TU/e wint: in 2012, 2014 en 2016 wonnen ze ook al de wereldtitel. De vooruitzichten waren al goed, maar uiteindelijk is de bal rond en moet je het toch maar (laten) doen. En dat is gelukt!

In de eerste helft had Tech United het nog lastig, want het Portugese team had duidelijk veldoverwicht. Er werd veel balverlies geleden en gelukkig zat het met de algoritmes van de Eindhovense keeper wel goed, want die moest tot tien keer toe de bal uit het doel houden. Dat klinkt alsof het reuze spannend was, maar uiteindelijk waren er dusdanig veel technische problemen dat er de hele tijd gestopt moest worden om robots uit een ‘loop’ te halen.

Powered by WPeMatico