Google gaat optreden tegen de wildgroei aan relatief onveilige gezichts- en vingerafdrukscanners in Android. Vanaf versie 8.1 moet elk apparaat dat vier uur niet gebruikt is en gebruik maakt van die technologie alsnog met een een pincode ontgrendeld worden. Dat zegt Google in haar eigen Android-blog.

Google hanteert een eigen lijstje als het gaat om welke scanners veilig worden geacht. Als een vingerafdruk- of gezichtsscanner in minder dan zeven procent van de gevallen te misleiden is met hulpstukken als een siliconen mal, masker of zelfs een foto ziet Google ze als veilig. Dat lijkt nog best hoog, maar de drempel wordt volgens Google in de toekomst steeds verder verlaagd naarmate de technologieën beter worden en er nieuwe versies van Android op de markt komen.

google-scanners-overzicht
Dit is hoe de nieuwe veiligheids-API van Android werkt.

Powered by WPeMatico