De hit Despacito is een ‘bescheiden’ 5.2 biljoen keer bekeken op YouTube. En zo zijn er meer hits waarvan de kijkcijfers op YouTub de spuigaten uitlopen. Toch telt het aantal streams in de UK nog niet mee bij de positie van een nummer in de hitlijst.

Dit gaat deze week veranderen. Video streams en downloads zullen voortaan meetellen bij het samenstellen van de UK Singles Chart, de officiële hitlijst van het verenigd Koninkrijk. Alleen officiële video’s op YouTube, Apple, Tidal en Spotify tellen mee.

UK Singles Chart

Nummers bestaan tegenwoordig niet alleen uit muziek, maar ook uit video. Waarom dan de video streams niet meetellen? Dat dachten de makers van de UK hitlijst ook. De verandering is al geaccepteerd door platenmaatschappijen en BBC radio 1, die elke vrijdag de hitlijst uitzendt. De hitlijst wordt samengesteld op basis van singles en downloads. Hier komen nu dus ook video streams bij.

Official-Singles-Chart230614

Powered by WPeMatico