In China worden internetgebruikers beperkt door ‘The great firewall’. Veel overzeese websites worden gecensureerd. Ook social media platforms worden deels geblokkeerd door de Chinese overheid. Op deze manier wil China Westerse ideologieën niet over laten waaien naar China.

Sta je daar, als toerist in China, zonder jouw YouTube-filmpjes en social media kanalen. Nu is er een Chinees eiland, Hainan, dat de beperkingen op het internet wil versoepelen. De reden? Het toerisme een boost geven. Dit nieuws kwam vrij onverwachts, want de Chinese regering gaf vorig jaar nog aan de controle op VPN-verbindingen, waarmee beperkingen omzeild kunnen worden, te gaan verscherpen.

Chinese eiland Hainan

Hainan wordt ook wel het Chinese Hawaii genoemd. De mooie stranden en het heerlijke weer maakt dit eiland aantrekkelijk voor toeristen. De regering investeert momenteel bakken met geld om meer reizigers aan te trekken. In 2020 wil dit Chinese eiland een vrijhandelszone zijn. Het nieuws over het toegankelijker maken van het internet verscheen vorige week op de website van de lokale regering. De volgende dag was het weg. Toch is het nieuws wel opgepakt door veel Chinese websites.

Haian
Haian
© Kiwisoul – Adobe Stock

Powered by WPeMatico