Apple’s AirPods zijn nog steeds razend populair en als de geruchten kloppen wordt dat volgend jaar alleen maar erger. Bloomberg meldt namelijk dat er een upgrade aankomt voor ieders favoriete tandenborstel-opzetstukken voor in je oor. De high-end modellen van de AirPods zouden noise-canceling technologie krijgen en waterbestendig (niet echt waterproof) gaan worden in 2019. Dat betekent natuurlijk wel dat die configuratie nóg duurder gaat worden, dus hou maar rekening met prijzen van dik boven de 200 euro.

Ook de gewone AirPods krijgen een kleine upgrade, namelijk een nieuwe draadloze chip, ondersteuning voor het activeren van Siri zonder je handen te gebruiken en een nieuwe oplaad-case die de aankomende draadloze oplaadmat van Apple ondersteunt. Er zou ook nog sprake zijn van biometrische sensoren zoals een hartritme-sensor die in de oordopjes verwerkt zou moeten worden, maar wat voor vorm dat gaat aannemen is niet duidelijk.

Over de oren

Er komt ook nog een ander model koptelefoon uit met Apple-branding. Die zou eigenlijk dit jaar al uit moeten zijn gekomen, maar dat model heeft wat vertraging en komt dus ook pas volgend jaar op de markt. Daar is verder vrij weinig over bekend, maar we zijn vooral benieuwd hoe zich dat zal gaan differentiëren van de Beats-koptelefoons die Apple ook al verkoopt. Volgens het bericht zouden die in een hoger segment terecht moeten komen dan die koptelefoons, maar aangezien de gemiddelde Beats ook al meer dan 300 euro kosten wordt dat dan wel een hele dure aangelegenheid.

Er wordt ook gewerkt aan een verbeterde versie van de nog niet heel succesvolle HomePod-speakers, maar of dat met dezelfde fabriek gaat gebeuren is nog maar de vraag. Apple’s eerdere audio-partner Inventec heeft toch wat moeite gehad met het produceren van zowel de HomePod als de AirPods en dus wordt er nu gekeken of de verdere productie niet met Foxconn gedaan kan worden. Niet dat het iets uitmaakt voor de HomePod: het probleem was niet zozeer de kwaliteit van de speaker, maar meer de mogelijkheden er om heen. Dat probleem kan Apple toch echt alleen maar zelf oplossen.

[Afbeeldingen © cristalov – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico