Google Classroom is een tool van Google die helpt bij het maken, beoordelen en verdelen van toesten en opdrachten. Met Google Classroom kunnen leraren en leerlingen ook met elkaar in contact komen.

Niet meer spieken

Google heeft nu twaalf nieuwe updates toegevoegd aan Classroom. Een van deze features is toegevoegd om te voorkomen dat studenten antwoorden van de opdrachten op internet gaan zoeken. Daarom zal er een ‘lock modus’ komen in Google Classroom, voor quizzen in Google Forms. Dit zou studenten helpen om zich meer te focussen op de toets of quiz. Ze kunnen niet uit de quiz gaan, voordat ze op de knop hebben gedrukt waarmee ze hun antwoorden inleveren. Docenten kunnen er zelf voor kiezen of ze deze optie aanzetten of niet. Ook is er een update waarmee apparaten uitgezet kunnen worden op zelfgekozen tijden.

Google Classroom
Google Classroom ‘locked mode’
© Google

Powered by WPeMatico