Ze begonnen met het vuil van de grond te halen met inmiddels een uitgebreide range aan stofzuigers. En ze zijn verder gegaan met het schoonmaken van de lucht in huis met een aantal luchtreinigers.

Meer dan 15 jaar onderzoek naar allergie heeft één conclusie opgeleverd: de meest doeltreffende manier om luchtvervuiling tegen te gaan is om verontreinigende stoffen en allergenen uit de lucht te verwijderen. En dat is dan ook precies wat Dyson doet met deze nieuwe technologie.

Bijkomend voordeel is dat ze ook kunnen verkoelen tijdens dit soort warme dagen. De Dyson Pure Cool luchtreiniger is namelijk voorzien van een verkoelende ventilatorfunctie – waarnaast de machine niet alleen de lucht reinigt maar ook als ventilator dient en koele lucht evenwijdig in de kamer verspreid. Ideaal dus voor bijvoorbeeld op kantoor met temperaturen van 25 graden en hoger.

Luchtvervuiling binnen onderschat

We denken vaak dat luchtvervuiling alleen buiten een groot probleem is. Maar dat is het ook binnenshuis. Wat veel mensen niet weten en ook helemaal geen rekening mee houden is dat het in een gemiddeld huis soms tot wel vijf keer zo vervuild zijn als de lucht buiten. Bronnen van pollutie, zoals stedelijke vervuiling, fijn stof en pollen, kunnen je huis binnendringen en zich vermengen met bronnen van vervuiling binnenshuis, zoals schoonmaakproducten, huidschilfers, verf- en kookgassen en geurkaarsen.

Moderne woningen worden meer en meer geïsoleerd om energie-efficiënter te zijn, maar hierdoor kan de vervuiling binnen gevangen blijven doordat er een mindere circulatie van luchtstroom is.

De luchtreinigingsventilatoren van Dyson monitoren de vervuilingen realtime, waarna de stoffen en gassen worden opgevangen in het vernieuwde filter. Daarnaast is er een nieuw lcd-scherm dat laat zien welke fijne deeltjes en gassen de Dyson Pure Cool-luchtreinigingsventilator automatisch opmerkt. Ook wordt de luchtvochtigheid en temperatuur weergegeven. Hierna wordt de gezuiverde lucht in de gehele kamer verspreid.

Door het bereik van de machine te vergroten tot 350 graden en het gebruik van de Air Multiplier Technologie kan de machine 290 liter gezuiverde lucht per seconde projecteren naar elke hoek van de kamer.

Dyson_Franscesco&Julia_Influencers-26

Powered by WPeMatico