Een goede houding aannemen, dat is maar een lastig verhaal. Vaak ga je vanzelf ‘verkeerd’ staan of zitten. Er is helaas niemand die je de hele dag door zegt dat je op je houding moet letten. Of toch wel?

Robot Giiro

De nieuwe robot Giiro helpt je hiermee. Hij is gemaakt door het bedrijf Gaze Lab en staat op dit moment op Kickstarter. Dit kleine robotje, dat gelijkenis vertoont met de Minions uit Despicable Me, kijkt mee naar je houding als je staat. Giiro is vooral toepasbaar voor bureaus waaraan je staat in plaats van zit.

Goede houding achter je bureau

Het werkt als volgt. De Giiromat ligt voor het bureau. Deze mat voelt of je rechtop staat en of je gewicht gelijkmatig verdeeld is. De mat is verbonden met robot Giiro, die op je bureau staat. Als je een verkeerde houding aanneemt, laat Giiro dat je merken met verschillende gezichtsexpressies. Als je een slechte houding hebt, verandert het oog van Giiro in een ‘X’. Je ene been achter je andere zetten kan ook niet meer, want dan kijkt Giiro je met een schuin oog aan. Reken maar dat jij dan zo snel mogelijk keurig rechtop gaat staan. Hij beweegt ook met je mee. Als je naar voren leunt, doet Giiro gezellig met je mee, waarna hij je feedback geeft: ‘Je lichaam leunt naar voren’. In totaal heeft Giiro negen expressies.

Giiro-robot

Powered by WPeMatico