Onderzoekers van The Massachusetts Institute of Technology is het gelukt. Ze ontwikkelden artificial intelligence software waarmee door muren heengekeken kan worden. How is that even possible?

Radiogolven

Het systeem gebruikt radiogolven die mensen weerkaatsen en ook door muren gaan. Een neuraal netwerk is getraind om simpele dynamische skeletten te maken van zittende, lopende en pratende mensen. Door het systeem te leren hoe deze skeletten met radiosignalen verbonden zijn, kan het postuur en de beweging van een persoon gegenereerd worden. Zelfs als de persoon achter een muur zit.

Getraind systeem

Hoe hebben ze dit geleerd aan het systeem? Er zijn eerst duizenden beelden vastgelegd van menselijke activiteiten, zoals zitten, lopen, praten en deuren openen. De onderzoekers gebruikten een draadloos apparaat om radiogolven terug te laten kaatsen tijdens deze activiteiten. Aan het systeem werd geleerd welk skelet bij welke radiogolf hoorde. Zo kon men aan elk type beweging een radiogolf verbinden en kon het systeem bewegingen en lichaamshouding peilen. Dit is zo nauwkeurig dat het ook werkt als er een muur tussenstaat en als er meerdere personen in een ruimte zijn.

Het systeem kan ook personen identificeren en onderscheiden. Als er 100 mensen in een rij staan, zal het systeem met 83 procent nauwkeurigheid kunnen aangeven wie wie is.

Powered by WPeMatico