Als je na september van vorig jaar nog een kaartje bij Ticketmaster hebt gekocht dan is er een kleine kans dat je gegevens (specifiek NAW, telefoonnummer, e-mailadres en betalingsgegevens) gestolen zijn door cyberstouterds. Als je niet zeker weet of je nog een kaartje gekocht hebt hoef je alleen maar je mailbox te checken, want Ticketmaster heeft iedereen in de gevarenzone een e-mail gestuurd over de kwestie. Geen mail? Dan loop je volgens hen geen risico.

Hoe nu verder? Het is sowieso slim (en verplicht) om even je login bij Ticketmaster te veranderen, maar je weet hoe het verder gaat: de combinatie van dat wachtwoord met je e-mailadres zou je eigenlijk dus overal moeten gaan veranderen. Ticketmaster vraagt mensen ook om even de bankrekening te checken op verdachte afschriften en anderszins te kijken of er geen aanwijzingen voor identiteitsfraude zijn.

Powered by WPeMatico