De demonstratie van Google Duplex op de laatste Google I/O conferentie was schokkend in meerdere opzichten. De AI-assistent die kan bellen met bedrijven om bijvoorbeeld een afspraak voor je te maken of om te reserveren was zó overtuigend dat iedereen in eerste instantie wild enthousiast was, maar zich vrijwel onmiddellijk daarna zorgen begon te maken over wat dit betekent.

Nadat de AI-assistent zoveel negatieve reacties opleverde heeft Google al aangegeven dat het bedrijf gaat herzien hoe de kunstmatig intelligente assistent zichzelf kenbaar gaat maken als bot, aangezien mensen die er niet op getraind zijn het verschil tussen Duplex en een mens niet kunnen horen. Die horde is blijkbaar genomen, want CNET meldt dat Google de AI deze maand gaat testen. In eerste instantie wel beperkt, met een select aantal testers en een aantal bedrijven die het prima vinden dat de AI ze gaat bellen.

Powered by WPeMatico