Lang voordat iedereen bezig was met responsive webdesign en mobile first was het Microsoft dat heerste met Windows 95. Voor altijd veranderde Microsoft de manier waarop mensen over de hele wereld computers gebruiken. Het bleek ook een cash cow te zijn. In de jaren na de lancering van Windows 95 steeg de jaarlijkse omzet van Microsoft van $8,7 miljard in 1996 naar $44,2 miljard in 2006.

Als we kijken naar desktop heeft Microsoft nog altijd het overgrote marktaandeel in handen. Maar lang niet iedereen is ├╝berhaupt nog in het bezit van een desktop PC of laptop. We doen tegenwoordig alles mobiel of op de iPad.

Mobile OS

Maar met dank aan het Youtube kanaal 4096 is het nu mogelijk om te zien hoe een nieuw modern mobile OS met het design van 23 jaar geleden eruit zou zien.

Onderstaande video van het Windows 95 Mobile concept laat een aantal iconische grafische elementen zien van het zo geliefde OS, met ondermeer de taskbar en het start menu, iedereens favoriete virtuele assistent, Clippy en nog veel meer.

Go check it out!

Powered by WPeMatico