Een bedrijf dat zich richt op artificial intelligence in de gezondheidszorg, Babylon Health, beweert dat een chatbot het examen voor huisartsen kan halen. En dat is niet het enige. Een chatbot zou volgens Babylon zelfs net zo goed diagnoses kunnen stellen als huisartsen zelf.

Examen

Ze hebben de AI het examen voor huisartsen laten maken. Er zijn alleen vragen gebruikt die openbaar waren, want de test zelf is nergens gepubliceerd. De AI had 81 procent van de vragen goed beantwoord, terwijl het gemiddelde onder studenten Geneeskunde 72 procent was. Een examen is natuurlijk heel anders dan dokter zijn in de praktijk. Daarom hebben ze nog een extra test gedaan. De AI en zeven dokters analyseerden 100 sets met symptomen. De AI had het voor 80 procent goed en bij de dokters varieerde dit van 64 tot 94 procent.

De chatbot kan ook digitale consulten geven aan patiënten. Het kan dan ook notities maken voor de artsen en zelfs emotionele expressie in gezichten detecteren en doorgeven aan de arts.

chatbot-Babylon
Een chatbot als huisarts
©Babylon

Powered by WPeMatico