Sportspellen met Nintendo-figuren is absoluut niets raars meer. Het zijn niet altijd de beste games van deze gameproducent, maar wel heerlijke, vooral gewoon goed spelende, games om tussendoor te spelen. Nu is er dan de nieuwste game in de Mario Tennis franchise, genaamd Mario Tennis Aces welke onlangs is uitgekomen voor de Nintendo Switch.

Luigi is de sjaak
Voor mij was het de eerste keer dat ik met een Mario Tennis game aan de slag ging dus ik ben gewoon met de campaign (adventure mode) begonnen. Tja, wat moet je in godsnaam voor verhaal in een tennisgame zetten? Zoals we ondertussen wel gewend zijn van veel Mario games wordt ook hier een karakter ontvoerd die gered moet worden. Ditmaal niet Princess Peach, maar is Luigi de ongelukkige die door de kwaadaardige Lucien bezeten wordt, samen met Wario en Waluigi. Dit bezeten trio gaat op zoek naar de 5 power stones en Mario moet dan uiteraard zorgen dat hij die eerder in handen krijgt om de vloek weer te breken. Niet heel spannend, maar zie de campaign dan ook maar gewoon als uitgebreide tutorial voor de versus matches die je daarna gaat spelen.

Powered by WPeMatico