Deze week waren we uitgenodigd door Nintendo om hun post-E3 show bij te wonen. We zouden hier de games te zien krijgen van de E3, wat nieuwe content voorgeschoteld gerevealed zien en konden we uiteraard met de nieuwste games aan de bak om ze zelf eens te spelen. Dat alles gebeurde in Kinepolis Utrecht wat natuurlijk al direct de volgende hoop teweeg bracht, GAMEN OP GROOT SCHERM!!!!

Pokémon Let’s Go Pikachu

We begonnen de dag allereerst met een tweetal presentaties in de bioscoopzaal. We kregen een playthrough te zien van Pokémon Let’s go Pikachu. De medewerker van Nintendo gaf een korte uitleg en ging daarna aan de bak in het startlevel van Kanto en Pewter city. Hij liet zien hoe het te werk ging met het vangen en vechten tegen pokémon. De spelwereld zag er bijzonder levendig uit en de besturing middels de pokéball was goed en simpel. Tijdens het eerste gymgevecht (de gym van Brock) vertelde hij dat alle gyms echt als arena’s zijn ontworpen en dat de layout uitstraalt wat voor pokémon favoriet zijn bij de gymmaster. Bij Brock zijn dit steenpokemons dus was het een rotsachtige arena bijvoorbeeld. Er werd ook benoemd dat je de pokéball mee op stap kunt nemen als je gaat werken of naar school gaat. Je zult dan automatisch XP verdienen, maar ook middels Pokémon Go er gebruik van kunnen maken.

De pokémon die je via Pokémon Go vangt of in de game kunnen onderling uitgewisseld worden. Verder zal het mogelijk zijn de game in co-op te spelen en samen op pokémon jacht te gaan of samen tegen anderen te vechten. Later op de dag mochten we zelf ook nog even aan de slag met de game, maar helaas maar 10 minuten. Wel voelt het gebruik van de pokéball echt goed aan en is het werpen ermee bijna kinderspel. Al met al kunnen we er dus wel geld op inzetten dat Pokémon Let’s go Pikachu/Eevee een stokpaardje wordt voor Nintendo. Leuk nieuwtje is nog dat als je de pokéball controller koopt deze zal arriveren met daarin al een Mew als cadeautje.

Powered by WPeMatico