Kapotte telefoonschermen zijn helaas een normaal onderdeel van ons dagelijks leven. Wie heeft er nog niet zijn smartphone uit de handen laten vallen, met een gebroken scherm tot gevolg? Duitse student Philip Frenzel gebeurde dat ook en dat inspireerde hem om de AD Case te bedenken. Dat is een soort airbag voor je smartphone in de vorm van een hoesje.

Dat hoesje is speciaal: als het registreert dat je smartphone in vrije val is (door de accelerometer uit te lezen) schieten er automatisch een viertal meeverende pinnen uit de vier hoeken. Die pinnen zitten aan zowel de voor- als achterkant en dat zorgt er voor dat het wel heel raar moet lopen (of ja, vallen) wil je smartphone schade oplopen. Nadat de ‘airbag’ uitgeklapt is en je smartphone (en je hart) weer terug op normaal niveau zijn kun je de pinnen weer terug inklappen en heb je gewoon een hoesje om je telefoon. Het wint op dit moment nog geen schoonheidsprijs, maar effectief is het wel!

Powered by WPeMatico