Met Hitman: The Definitive Edition laat Agent 47 zien wie de absolute eindbaas in het sluipmoordenaarsbestaan is. Maar eigenlijk wisten we dat al, toch?

Voor het antwoord op die vraag moeten we eerst even een klein beetje terugspoelen naar 2016. De Deense ontwikkelaar IO Interactive (toen nog onder de vleugels van Square Enix) besloot dat het zesde deel in de reeks zou verschijnen in episodes, de titel zou dus niet traditioneel op een bepaalde datum te koop zijn bij jouw lokale gameboer maar meer à la Netflix als een seizoen gepresenteerd worden.

Er was een beetje twijfel, maar gelukkig werd die vrij snel al weggenomen omdat de episodes ijzersterk in elkaar zaten. Je verwacht het natuurlijk niet, maar kort nadat alle episodes verschenen was daar ook een verzameling met de naam Hitman: The Complete First Season. Mijn collega Marnix Suilen mocht zijn tanden daarin zetten en was redelijk tevreden.

Een tweede seizoen werd aangekondigd en stiekem waren we al aan het uitkijken om opnieuw in de rol van Agent 47 te kruipen en om op fraaie exotische locaties te doen waar hij goed in is. Het vooruitzicht zag er prima uit, totdat Square Enix besloot dat ze beter zonder IO Interactive verder konden gaan. Dat resulteerde in een zogenaamde management buy out en uiteindelijk een onafhankelijk IO Interactive. Als uitgever is Warner Bros Interactive Entertainment aangehaakt en het eerste wapenfeit is opnieuw een verzameling van content in een fraaie steelcase. Laten we eens kijken wat we ervan vinden.

Powered by WPeMatico