IBM heeft zich aangesloten bij de David Clark Cause om een nieuw project op te starten: het Call for Code Global Initiative’. Dat heeft zich tot taak gesteld om de wereld beter te wapenen tegen klimaat- en andere natuurrampen. Er zijn alleen al in deze eeuw meer dan een miljoen mensen door natuurrampen om het leven gekomen en dus wordt het tijd om al onze technologische kennis er tegenaan te gooien om daar beter mee om te gaan.

Hoe? Door kleine teams van ontwikkelaars ook in staat te stellen om innovatieve technologie te gebruiken om dat soort rampen tegen te gaan. Call for Code is gestoeld op een simpel idee: bedenk als team een app of technologie, werk het uit met technische hulp van IBM en verminder de ellende die zo’n ramp altijd met zich meebrengt. Iedereen die wil meedoen kan in zogenaamde ’technology teams’ samenwerken en zo aan de slag gaan met een idee dat de paraatheid bij een ramp zou kunnen verbeteren. IBM schept als partner daarvoor alle randvoorwaarden die de teams nodig hebben. Denk aan trainingsmateriaal, gratis IBM Cloud accounts, toegang tot Watson en technische ondersteuning bij het gebruik van de tools en resources.

Het ontbreekt je dus aan bijna niets als ontwikkelaar om je potentieel gouden idee uit te kunnen voeren. Om je als team (of solo-ontwikkelaar) helemaal in de spirit te krijgen worden er ook meetups gehouden, onder andere in Nederland. Het launch event wordt op 6 juli in Amsterdam gehouden. Daar zal het Rode Kruis ook aanwezig zijn om uit te leggen waar de nood het hoogst is, dus zeker de moeite als je interesse hebt om een team te vormen. IBM hoopt dat er in totaal zo’n 500.000 ontwikkelaars aan de slag gaan om voor, na, of tijdens een natuurramp oplossingen te bedenken.

Hoe krijg ik een team bij elkaar?

Teams mogen maximaal uit vijf personen bestaan, dus je moet goed nadenken over wat je wilt doen. Programmeurs heb je altijd nodig, maar als je een idee hebt voor een app moet er ook gedacht worden aan de visuals, interface en natuurlijk de omstandigheden waarin dat allemaal gebruikt gaat worden. Dat maakt de challenge ook een goede kans voor niet-coders om mee te helpen en onderdeel uit te gaan maken van een team.

Je mag je natuurlijk ook gewoon in je eentje inschrijven en daarna in de community mensen zoeken om mee samen te werken. Misschien is er wel al iemand bezig met een idee dat lijkt op het jouwe! Als je op zoek bent naar een team, laat het ons vooral weten. We richten we met alle plezier Team DC op en gaan we samen iets tofs bedenken en organiseren.

Als je geen freelancer bent is het misschien ook de moeite om eens met je baas te gaan praten, want IBM steekt in totaal 30 miljoen dollar in de trainingen die aan de Call for Code-ontwikkelaars worden gegeven. Je zou met een aantal collega’s prima een deel van je tijd aan die challenge kunnen werken, want je krijgt in feite gratis training in de tools van IBM en toegang tot technologie (en meer dan 35 services van IBM) die je anders niet zomaar zou krijgen. Daarnaast wordt je bedrijf genoemd in de uitingen rondom Call for Code. Het is dus niet alleen gratis training, het is ook nog eens goede PR én je werkt met je team aan een goed doel!

Powered by WPeMatico