Over welke spelers en landen is tijdens het WK in Rusland het meeste gezocht naar informatie online? En wat willen Nederlanders zoal weten over Cristiano Ronaldo? De strijd in de poulefase is gestreden, de eerste wedstrijden in de knock-out fase zijn zelfs al gespeeld. Google maakt even een tussenstand op.

Midden- en Zuid Amerika zoeken het meest

Online zoeken naar informatie over het WK gebeurt wereldwijd, maar het meest in Midden- en Zuid Amerika en delen van Azië, zoals Nepal en Vietnam. Ondanks dat Nederland niet deelneemt aan het WK zien is aan het zoekgedrag te zien dat het toernooi wel leeft onder Nederlanders.

Er wordt gezocht naar informatie over de deelnemende landen en hun topspelers, maar ook op welke zender het WK wordt uitgezonden, wie er zal winnen en wie die dag speelt. Tijdens het WK is er ook extra interesse van Nederlanders voor gastland Rusland. We zoeken daarbij vooral naar het tijdsverschil, het aantal inwoners en de plaatsen waar het WK plaatsvindt.

Cristiano Ronaldo favoriet

Cristiano Ronaldo is de meest gezochte speler gedurende de eerste twee weken van het toernooi, op de voet gevolgd door die andere ster Lionel Messi. De top-5 van meest gezochte spelers is op dit moment:

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Lionel Messi
  3. Neymar (da Silva Santos Júnior)
  4. Romelu Lukaku
  5. Xherdan Shaqiri
spelers

Powered by WPeMatico