In de VS is er een klein relletje ontstaan nadat verschillende Samsung-telefoons zonder opdracht, toestemming of notificatie random foto’s uit hun bibliotheek naar andere Samsung-telefoons hebben gestuurd. Het lijkt een combinatie van factoren die het probleem veroorzaakt. De grootste gemene deler lijkt toch de berichten-app van Samsung, hoewel er ook opvallend veel gebruikers met het probleem bij T-Mobile zaten. Volgens de telecom-provider hebben zij er echter niets mee te maken en ligt het probleem helemaal bij Samsung.

Een probleem is het zeker, want zoals gezegd is het niet alleen zo dat de app zelf besluit om via SMS foto’s door te sturen naar *iemand* uit je contactenlijst, maar dat je er ook geen enkele melding van krijgt. De enige manier om er achter te komen dat het is gebeurd is dat degene die de foto’s krijgt je dat vertelt. Dat maakt het enorm precair, want als de verkeerde foto’s bij de verkeerde contactpersonen terecht komen hoor je het pas als het te laat is, zullen we maar zeggen.

Nog geen Nederlands probleem?

Tot nu toe lijkt het probleem zich te beperken tot de VS. De bug in Messages zou getriggerd kunnen worden door een aanpassing in de MMS/SMS instellingen bij verschillende telecoms waaronder T-Mobile. Die aanpassingen zijn gedaan in het kader van Rich Communication Services (RCS), ironisch bedoeld om het delen van media en ontvangstbevestigingen via SMS te verbeteren. Samsung is inmiddels op de hoogte van het probleem en onderzoekt waar het zit.

Als je het toch niet vertrouwt heb je als Samsung-gebruiker een manier om te zorgen dat dit linksom of rechtsom niet kan gebeuren. In de instellingen van Samsung Messages kun je de toegang tot de opslag verbieden, maar dat betekent wel dat je dus geen foto’s of berichten kunt sturen via die weg. Een andere manier is om Samsung Messages gewoon er af te gooien en een andere SMS-app te downloaden. Alternatieven zoals Textra en Android Messages hebben namelijk geen last van het probleem. Nogmaals, in Nederland lijken de instellingen die de problemen veroorzaken niet aanwezig te zijn, dus deze fixes zijn alleen maar voor de mensen die hun hele telefoon vol met dick pics hebben staan en 300 klanten en opdrachtgevers in hun contactenlijst hebben. Dan kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

[Afbeeldingen © – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico