Links, links, links. Die is leuk! Rechts. Swipen op Tinder is snel en makkelijk, maar helemaal veilig was het niet. Nu is het gelukkig een stuk veiliger geworden, want vanaf nu zijn je tinder swipes versleuteld.

Foto’s versleuteld

Wat betekent dit? Eerst was het voor hackers mogelijk om informatie van iemand in de app te zien, zoals profielfoto’s en de handelingen in de app. Dit kon wanneer een hacker op hetzelfde wifi-netwerk zat. Foto’s konden zo ook verwisseld worden en in een ander profiel gezet worden.

Sinds begin juni zijn alle afbeeldingen in de app versleuteld. Nu is er ook een andere beveiligingsmaatregel. De swipe data hebben nu dezelfde grootte. Dit betekent dat handelingen moeilijker kunnen worden afgelezen. Een Amerikaanse senator drong in een brief aan om de app veiliger te maken. Tinder gaf gehoor, gelukkig.

Goed nieuws dus, maar mensen met slechte bedoelingen kunnen ook gewoon een Tinder-profiel aanmaken. Altijd voorzichtig zijn dus.

Tinder Places

Tinder kwam recent met Tinder Places, een nieuwe optie van de app om personen te vinden op basis van de locatie waar je vaak komt. Zo hoef je niet perse in de ingestelde straal van andere Tinder-gebruikers te zijn. Je kunt er wel voor kiezen om een locatie handmatig uit te zetten.

Tinder krijgt tegenwoordig wel steeds meer concurrentie van andere dating apps, zoals Bumble en Happn. We bevinden ons graag achter een schermpje, om op zoek te gaan naar ware liefde, of een scharrel.

[Afbeelding © Kaspars Grinvalds – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico