De Bagtag zou er wel eens voor kunnen zorgen dat je je vlucht niet mist in de toekomst. Het is een digitaal e-ink apparaat dat je op je koffer kunt plakken. Daarna kun je via je smartphone je koffer inchecken, het label naar de Bagtag sturen via bluetooth en dan ben je klaar. Je zou misschien zeggen dat dit vragen is om kapotte schermen, maar de Bagtag in zijn geheel en vooral het scherm zijn gemaakt om zelfs de lompste bagage-afhandelaars to overleven.

Een ander voordeel is dat het scherm er voor zorgt dat je label altijd leesbaar is. Papieren labels kunnen nog wel eens doorlopen of scheuren en dan is het direct lastig om de barcode uit te lezen. Dat probleem heb je met de Bagtag dus ook niet meer.

Je kunt de bagtag op allerlei manieren vastmaken aan je koffer, of je het nou plakt, vastbindt of zelfs er in schroeft. Kan het ding allemaal hebben, het kan met alle weersomstandigheden omgaan en als het eenmaal er op zit krijg je het er alleen met veel moeite vanaf. Datzelfde geldt voor het elektronische label: de verbinding tussen je smartphone en het digitale label is hardwarematig versleuteld en de niet-verwijderbare batterij gaat volgens de makers zo’n 2500 vluchten mee. Als het apparaat dus eenmaal op je koffer zit zijn je incheck-zorgen voorbij, zo zegt het bedrijd.

bagtag_7
Als je die nog van het koffer krijgt ben je een knappe. Beeld: Bagtag

Powered by WPeMatico