Grote en populaire apps hebben vaak een ‘kleine’ versie, zoals Google, Facebook, Instagram, YouTube en Uber. Dit is ideaal voor smartphone-bezitters die een kleine databundel hebben. De grote variant van de apps werkt op deze smartphones vaak traag, verbruiken meer data en hebben een betere internetverbinding nodig.

Spotify wilde hierin niet achterblijven en komt nu ook met een Lite-versie. Deze app is 15 MB, terwijl de reguliere Spotify app 100 MB omvat. Dit kost je een hoop minder ruimt op je telefoon.

Spotify Lite

De kleine versie van de Spotify app is niet voor niets kleiner geworden. Een aantal opties die wel in de oorspronkelijke app zitten, zijn niet beschikbaar voor het kleine broertje. Met Spotify Lite kun je alleen maar muziek shuffelen en geen specifieke nummers afspelen. Nummers en albums downloaden om offline te beluisteren, is ook niet mogelijk. Wat ontbreekt er nog meer? Spotify Connect en de mogelijkheid om te de kwaliteit van de muziek te kiezen. In Spotify Lite kun je zelf een datalimiet instellen, van 250 MB, 500 MB, 750 MB, 1 GB, 2 GB en 3 GB.

Nog niet in Nederland

Spotify heeft nu een aantal testlanden voor de Lite-versie. In Nederland is deze nog niet te downloaden via Google Playstore. Wel kun je via een omweg aan de Spotify Lite app komen. Dit kan via APK-mirror. Op basis van de tests zal de app verbeterd worden voor de gebruikers.

Powered by WPeMatico