De laatste jaren heeft eHealth een enorme boost gekregen. Dit kan in sommige gevallen de gezondheid van mensen direct verbeteren, maar het kan ook waardevolle informatie geven over de gezondheids- of gemoedstoestand. Wetenschappers zijn nu bezig met het testen van een biometrische polsband, die het leven van mensen met autisme kan verbeteren. Mensen met autisme krijgen soms veel prikkels uit de omgeving binnen. Dit kan angst en stress opleveren. Met een speciale horlogeband, kan van tevoren gezien worden welke situaties een persoon met autisme angstig of overprikkeld maken.

Horlogeband

Geavanceerde sensors in de polsband kunnen informatie geven aan een verzorger hoe deze persoon zich voelt. Hierdoor kunnen ze voorspellen wanneer er mogelijk extreem gedrag gaat plaatsvinden. Zo kunnen ze hierop inspelen en degene met autisme helpen. Pro-actief handelen in plaats van actief handelen.

Fysiologische veranderingen kunnen met de polsband gemeten worden, zoals huidtemperatuur, hartslag en zweten. Deze informatie is te zien op een app. De horlogebandjes zijn bedoeld voor mensen die niet goed zelf kunnen uitdrukken wat ze voelen. Verzorgers kunnen ook bijhouden wat de momenten en locaties zijn van toenemende stress bij mensen met autisme. In combinatie met notities over geluid, licht en de temperatuur van de omgeving op dat moment, kunnen verzorgers voorspellen wat moeilijke situaties zijn voor de betreffende persoon.

Powered by WPeMatico