Netflix heeft nu al verschillende abonnementen, afhankelijk van wat je belangrijk vindt. Je kunt nu kiezen uit basic, standard en premium die respectievelijk 8, 11 en 14 euro kosten. Als je graag op twee schermen tegelijk kijkt pak je standard, als je echt veel Netflixers thuis hebt pak je premium, want dan kun je op vier schermen tegelijkertijd kijken en krijg je 4K-ondersteuning. Dat gaat met het ‘ultra’-abo dat Netflix aan het testen is echter allemaal veranderen.

Ultra laat je op vier apparaten tegelijk ultra HD (4K) en HDR video bekijken. Als je premium hebt en denkt “ja maar dat heb ik nu toch ook?” dan zit je goed, want daar zit de pijn van dit nieuwe abonnement. Het lullige is namelijk dat met het invoeren van het ultra-abonnement de andere mogelijkheden biij Netflix flink uitgedund worden. Bij premium kun je straks nog maar op twee schermen tegelijk kijken en bij standard gaat dat ook terug naar één scherm. Ook gaat premium HDR-ondersteuning verliezen. Feitelijk is dit dus niets meer dan een prijsverhoging die vermomd is als een nieuw abonnement.

netflix-ultra-plan-screens-768x1046

Powered by WPeMatico