Amazon kwam een aantal jaar geleden met de eerste drone bezorging. Met PrimeAir is een pakketje succesvol bezorgd, binnen een snelle tijd. Met GPS vloog de drone recht op zijn doel af, waar het popcorn en een Amazon TV stick afleverde. Toch verlopen de vluchten van de drones niet altijd vlekkeloos. Een postlevering met drone in Rusland liep laatst nog finaal in de soep.

Amazon drones risico

Maar, er liggen kapers op de kust. Drones kunnen uit de lucht gehaald worden. Zul je net zien dat jouw pakketje in de drone zat. Niet alleen de inhoud, maar ook de hardware van de drone kan gestolen worden. De communicatiesignalen tussen de UAV’s en de controller kunnen gehackt worden. Deze acties kunnen onveilige situaties opleveren en voor financieel verlies zorgen bij de operators.

Amazon heeft hier nu iets tegen bedacht. De UAV’s krijgen elke paar seconden een soort hartslag-signaal vanuit de controletoren. Als het signaal stopt, gaat de UAV van missie-modus naar de veiligheidsmodus. Als dit gebeurt, worden voorgeprogrammeerde acties ingeschakeld, zoals het herstellen van de communicatie en controle en veilig landen.

De veiligheidsmodus kun je vergelijken met vliegtuigmodus op je smartphone. Signalen van buitenaf kunnen niet de drone beïnvloeden. De drones hebben camera’s waarmee ze de omgeving kunnen scannen om veilig te landen.

Amazon-primeair

Powered by WPeMatico