Bij MIT bouwen ontwikkelaars de ene na de andere bijzondere robot. Nu hebben ze de Cheetah 3 robot verder ontwikkeld in een nog effectievere versie. Deze kan de trap oprennen, maar niet zomaar. Hij kan dit zonder camera’s. De nieuwe algoritmes in de robot helpen hem te navigeren op de tast.

Robot ziet niks

Waarom een robot die kan lopen zonder te zien wat zich voor hem bevindt? Een robot die sterk gericht is op zicht is vaak langzamer of struikelt sneller. Als zo’n robot ergens op stapt wat de camera niet kan zien, weet hij niet wat hij moet doen. Daarom willen ze bij een robot niet teveel op de visie vertrouwen.

Zulke robots kunnen taken van mensen uit handen nemen die te gevaarlijk of moeilijk zijn. In deze omstandigheden is het niet altijd mogelijk om iets te zien. Sterker nog, de camera van een robot kan vernield worden. Mission failed.

Powered by WPeMatico