De zomervakantie staat voor de deur. Op 7 juli start het zuiden van ons land, en vanaf 21 juli hebben we allemaal zomervakantie. Weet jij al waar je heengaat? Een weekje relaxen op Ibiza, een mooie tocht door Azië maken, lekker met de caravan naar Frankrijk of toch een leuke roadtrip door Europa. Als het een van de laatste 2 opties is zijn er wel wat extra dingen om rekening mee te houden. Naast alle (reis)verzekeringen is het ook belangrijk om je auto voor te bereiden op de zomer.

Als je vast komt te staan op de Route du Soleil wil je niet dat de motor overhit raakt door een tekort aan koelvloeistof. En tijdens je roadtrip dwars door Europa wil je misschien ook wel een reserveband bij hebben, just in case! Want met het warme weer en de lange afstanden die je rijdt krijgt je auto het gewoon zwaarder te verduren dan normaal.

Daarom hieronder een aantal punten waarop jij wil letten voordat je met de auto op vakantie gaat.

Doe een vakantiecheck

Denk niet dat het allemaal wel goed komt, wees dus niet eigenwijs en doe gewoon die zomercheck. Hiermee kun pech onderweg voorkomen en hier wil je dan ook niet op besparen. Tijdens zo’n check worden de volgende onderdelen uitvoering gecontroleerd:

 • Bandenslijtage
 • Bandenspanning
 • Verlichting
 • Remmen
 • Schokdempers
 • Uitlaat
 • Ruitenwisserbladen
 • Accu
 • Motorolie
 • Remvloeistof
 • Koelvloeistof
 • Ruitensproeiervloeistof

Euromaster, één van de belangrijkste Europese spelers op de banden- en onderhoudsmarkt, gebruikt stikstof bandenvulling, waardoor de banden langer op spanning blijven. De chemische eigenschappen van stikstof bieden namelijk grote voordelen ten opzichte van gewone perslucht. Uiteraard handig bij het maken van een lange reis.

Gewoon doen

Uiteraard kan je tijdens zo’n vakantiecheck, die bij Euromaster slechts 13 euro kost, tegen extra kosten aanlopen. Maar dan nog pak je die liever in Nederland. Het laatste dat je wil is in Frankrijk of Italië met pech komen te staan, en door iemand geholpen moeten worden die geen woord Engels spreekt. Iedereen heeft wel een kennis of kent een verhaal van iemand die veel te veel heeft betaald voor een reparatie in het buitenland. Dus die zomercheck weegt echt niet op tegen alle mogelijke ongemakken en pech die je onderweg kan krijgen. Doen dus!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Euromaster.

Afbeelding © Kzenon – Adobe Stock.

Powered by WPeMatico