We hebben het al eerder gehad over Call for Code, een competitie die ontwikkelaars uitdaagt om technische oplossingen te vinden die voor, tijdens of na klimaat- en natuurrampen kunnen helpen. Maar wat kun je bedenken dat niet al bestaat? Best wat, zo blijkt. Een hoop moderne software-ontwikkelingen worden nog helemaal niet gebruikt in rampenbestrijding. Call for Code laat teams (maximaal 5 mensen) kijken wat er onder meer met AI, blockchain of big data mogelijk is in die context.

Het initiatief wordt onder andere door IBM gesteund. Die bieden hun technische know-how aan om ontwikkelaars te helpen met het maken van een innovatieve applicatie of techniek. Denk aan toegang tot Watson, Cloud Accounts, het gebruik van meer dan 35 applicaties en hele libraries vol aan voorbeelden en code om je als team op weg te helpen.

1.5 Trillion-FB-1200x628pxl

Powered by WPeMatico