Werkt je organisatie steeds meer met video? Maakt online video onderdeel uit van je communicatiestrategie én zoek je naar mogelijkheden om video’s beter te beheren en laten presteren? Naast een goede videoproductie is een goed online video platform essentieel om video succesvol in te kunnen zetten.

Wat is een online video platform?

Een online video platform (ook wel ‘OVP’ of videomanagement systeem genoemd) is een oplossing welke alle tools biedt om op professionele wijze video’s online te beheren, publiceren, vercommercialiseren en analyseren. De meeste systemen gaan hierin verder dan de gratis oplossingen zoals Youtube of Vimeo.

Met een eigen videoplatform kun je met alle medewerkers van één organisatie binnen de mediabibliotheek. Je kunt video’s zowel open als afgeschermd publiceren met uitgebreide beveiligingsopties. Ook beschik je over meerdere opties om geld te verdienen met jouw video’s. Je kunt bijvoorbeeld advertenties plaatsen, maar ook content betaald aanbieden. Daarnaast beschik je over uitgebreide statistieken om inzicht te krijgen in de prestaties van je video campagnes. Dit is essentiële informatie die je nodig hebt om de kwaliteit van je videoproducties te verbeteren en om uiteindelijk hoger gevonden te worden in Google met jouw videocontent.

Ook bieden sommige systemen ook de mogelijkheid om interactiviteit toe te voegen aan je video, dit gaat dus nog een stap verder dan video’s tegen een abonnement aanbieden of geld verdienen met advertenties. Met interactieve video wordt de kijker als het ware achter het stuur gezet, houdt je de aandacht langer vast en motiveer je kijkers om producten aan te kopen via de video player.

Het spreekt vanzelf dat je met een professioneel online video platform ook je eigen branding kunt toevoegen, want white-label oplossingen zijn prima, maar als je eigen platform nergens zichtbaar gemaakt kan worden is dat een gemiste kans. Goede content is geld waard en een goed video on demand-platform is dan essentieel. Creëer daarom videoplayers die qua design en functionaliteit volledig ingericht worden naar de eisen en doelstellingen van jouw organisatie.

Powered by WPeMatico