De fitness app Polar Flow geeft een overzicht van je trainingsactiviteiten. Naast de verbruikte calorieën en snelheid, wordt ook de afgelegde route getoond als de gebruiker met GPS heeft gesport.

Nu blijkt dat iedereen kan zien waar gebruikers gesport hebben. Dit hebben De Correspondent en onderzoeksgroep Bellingcat ontdekt. De adressen van gebruikers zijn te achterhalen via de Polar website. Dit komt doordat veel gebruikers de woonplaats en naam op de website hebben ingevuld. De activiteiten zijn te zien op de Polar landkaarten. Aangezien de training vaak vanaf het thuisadres begint, kan dit eenvoudig achterhaald worden.

Zo konden ook adressen van militairen en medewerkers van geheime diensten over de hele wereld worden gezien. Mederwerkers van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, de Nederlandse MIVD en de Russische inlichtingendienst GRU ontkwamen niet aan het zicht. De Correspondent vond in totaal op 208 locaties 6460 gebruikers van 69 verschillende nationaliteiten.

Powered by WPeMatico