Fortnite: Battle Royale blijft maar knallen. De gratis te spelen game is op elk platform een succes en blijft maar spelersrecords verbreken. Het is zo succesvol dat Sony misschien wel een onpopulaire Playstation-regel over het samenspelen met andere platforms moet gaan aanpassen. Je kunt er niet meer omheen en de populariteit blijft maar stijgen, niet in de laatste plaats omdat het in principe simpele schietspel voor honderd spelers tegelijk zichzelf opnieuw blijft uitvinden.

Fortnite is ook bezig om het concept van een doorlopende shooter aan te passen met de seizoenen die grote veranderingen aanbrengen in de speelruimte. In seizoen vier knalde het letterlijk en was een gedeelte van de map ineens verdwenen, maar voor seizoen vijf wordt het nog gekker. Er zijn ineens onverklaarbare fenomenen waargenomen en hele stukken van gebouwen zijn aan het verdwijnen. En daar hebben ze bij Epic Games een fantastische draai aan gegeven: sommige van die dingen duiken ineens in de echte wereld op. Zoals bijvoorbeeld de hamburger die bovenop het Durrr Burger-restaurant in Greasy Grove stond en nu ineens verdwenen is:

Powered by WPeMatico