De komende drie weken zien we de wielrenners weer strijden om een zo hoog mogelijke notering in het klassement van de Tour de France. Voor een aantal renners ligt de druk wel erg hoog. Natuurlijk voor Froome, aangezien het hem niet bepaald gegund wordt, maar ook voor een aantal andere wielrenners. Zij gaan de kasseien over op nieuwe fietsen van twee concurrerende fabrikanten.

Tour de France

Connondale en Specialized hebben een speciaal model racefiets uitgebracht. Die van Connondale is de SystemSix en Specialized bracht de S-Works Venge uit. Beiden beweren ze hiermee de snelste fiets ooit ontwikkeld te hebben. Deze modellen hebben alleen schijfremmen, elektronische versnellingsschakelaars en de nieuwste geometrie. De twee modellen hebben allebei verbeteringen ondergaan wat betreft de snelheid. Zowel Connondale als Specialized hebben de fietsen zo aerodynamisch mogelijk gemaakt en de weerstand overal te verkleinen.

Hierdoor hebben de fietsbuizen aparte vormen. Zo ook de hoofdbuis, want die moet naadloos aansluiten op de vork en het frame. De fietsen zijn niet alleen bedoeld voor sprinten of klimmen, maar juist het totaalpakket. In alle omstandigheden zou de fiets daarom sneller zijn.

Connondale
SystemSix

©Connondale

Powered by WPeMatico