Instagram kwam laatst met een shopping feature in de Stories. Nu gaan de eerste geruchten dat Snapchat zicht ook gaat richten op shoppen via de app.

Snapchat camera

Een developer van Snapchat bracht aan het licht dat de app bezig is met een nieuwe feature, waarmee gebruikers kunnen shoppen op Amazon als ze hun camera op objecten in de omgeving richten. Deze feature heet ‘camera search’. Via deze functie kom je dan op productpagina’s en reviews op Amazon terecht.

Snapchat heeft een inhaalslag nodig

Een woordvoerder van Snapchat wilde niet reageren, maar de feature is gezien in code van de app, meldde TechCrunch. De camera zou objecten, nummers en barcodes van camera’s van gebruikers kunnen identificeren.

De nieuwe feature van Snapchat lijkt op Google Lens, maar Snapchat zal integraties van derde partijen gebruiken bij het identificeren van objecten. Snapchat kan het goed gebruiken om gebruikers terug te winnen, na de dalende groei. Het nieuwe design leverde weinig positiefs op en kostte Snapchat gebruikers en adverteerders.

[Afbeelding © Snap Inc.]

Powered by WPeMatico