Met de vakantie voor de deur kan je weer de keuze gaan maken wat je gaat doen. De een haakt de caravan achter de auto en rijdt richting een camping Frankrijk. Een ander, en dat zijn er steeds meer, verlangt meer naar wat spanning. Even echt ontsnappen aan de gedigitaliseerde wereld en niet jezelf met een iPad aan de rand van het zwembad terugvinden.

De meer avontuurlijke lifestyle is weer helemaal in opkomst. Als contrast op de cleane en gestructureerde computer en data gestuurde hedendaagse wereld, zoeken mensen steeds vaker het avontuur op. Van extreme sporten, escape weekends tot reizen door IJsland. Ook roadtrips door onherbergzame gebieden zijn razend populair. Veilig, onverwoestbaar vervoer is daarbij wel onmisbaar. Heel vaak zal er dan gekozen voor een van de Toyota Adventure modellen, die brengen mensen niet alleen heen, maar ook weer terug. En dit is geen opschepperij, het is echt zo, en inmiddels al vele malen bewezen ook.

Op de meest onherbergzame plekken, van de pampa’s in Zuid-Amerika tot de Australische Outback, worden Toyota’s ingezet om mensen veilig van A naar B én weer terug te brengen. Het is dan ook niet voor niets dat het als meest onverwoestbare automerk van de wereld wordt beschouwd. Maar keer op keer weet Toyota met vlag en wimpel te slagen als het aan extreme tests wordt onderworpen. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

1. Top Gear – Killing a Toyota

We moeten even vele jaren terug voor deze aflevering. In een tijd dat Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May er nog bijlopen als broekies. Maar toen al was het geniale televisie. Bij de BBC is Top Gear uitgegroeid tot een ijzersterk merk en dat komt door dit soort tests.

Volgens Toyota was de Hilux pick-up uit die tijd zo goed als onverwoestbaar. Alle reden voor de heren om Hilux aan de ultieme test te onderwerpen. Van het laten overspoelen door de vloed tot aan brandstichting: het mocht allemaal niet baten, de Toyota bleef het doen.

Powered by WPeMatico